top of page

Exuviance hudvårdsskola!

Jag tänkte berätta om Exuviance filosofi hur man ska ta hand om huden på bästa sätt, först och främst måste man veta sin hudtyp och hudtillstånd. Det kan ändras med åren och därför viktigt att gå regelbundet till sin hudterapeut. Sen har vi våra årstider att ta hänsyn till, kanske känner ni igen er att huden blir torrare och att det stramar när vintern närmar sig? Då är det dags att se över sin hudvårds rutin, min rekommendation är att ni bokar en behandling och berätta för er hudterapeut vilka produkter från Exuviance ni har hemma just nu, så kan vi se vad som behövs ändras! 1. Grunden exfoliering och rengöring! Rengör morgon och kväll med lämplig rengöring. Gå på regelbunden AHA-peeling på klinik, en gång i månaden är idealisk. Följ upp med din peeling som du har hemma 1-3 ggr i veckan beroende på vad du och din hudterapeut har kommit fram till vad du vill ha för mål i din hudvårdsrutin. 2. Återfukta och reparera Fukt för huden är A och O, utan fukt har huden en sämre skyddsbarriär och kommer lätt i obalans. Reparera och få fukt gör du lättast med ett serum. 3. Förstärk med specialprodukter Med serum och masker eller koncentrat kan du maximera din hudvård och ge den en redig lyster-boost eller vitamin kick! 4. Skydda skydda och återigen skydda! Här pratar vi om solskydd, spf använder du på dagen för att skydda huden mot de farliga uv-strålarna. Hudens åldrande orsakas 80% av solen. Tips är att använda antioxidanter i hudvården tillexempel i sitt serum, antioxidanter skyddar huden och reparerar efter yttre påverkan. På natten rekommenderas nattkräm utan spf. 5. Ögon Sist men inte minst har vi ögonpartiet. Det är runt ögon vi får våra första ålderstecken, huden runt ögonen är tunn och skör och behöver extra kärlek. Använd ögonkräm morgon och kväll, för extra effekt använd ögonserum under ögonkrämen.

Ha en fin torsdag! ☺️ 


Utvalda inlägg
Titta in snart igen
När inlägg har publicerats hittar du dem här.
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page